Edhe pse jeton në shtetin Zvicrran, por identiteti kombëtarë, dhe muzika shqiptare nuk e harrohet nga Kushtrim Jetishi!

Afiniteti i veçantë i instrumentistit të dalluar Kushtrim Jetishi nga Gjilani, po faktohet edhe me instrumentalin e ri të sapo promovuar.
Përkushtimi serioz, vendoshmëria dhe profesionalizmi, po bënë që Kushtrimi të na befasojë me stilin e tij artistik, duke bërë çudirat me instrumentin e surles në kuptim të ndërlidhjes së popullores me atë të modernes.
Edhe pse jeton në shtetin Zvicrran, por identiteti kombëtarë, dhe muzika shqiptare për Kushtrimin është prioriteti i paracaktuar dhe udhërrefues ne botën artistike