Deremëhalla e qytetit…!

Deremëhalla, porta e poshtme e qytetit…!

Gjilani dikur dhe sot – nëpër ngjyrat e kohës!

Si e mori emrin kjo lagje?

Cili ishte emri i parë i lagjës? Kush u vendos aty? Ku ishte mulliri? Ku punohej duhani? Ku ishte shtëpia e Mulla Idriz Gjilanit? Ku ishte stacioni i autobusëve? Ku ishte stadiumi i qytetit? Ku ishin varret e qytetit? Kush shërbente kamerier në hotel “Evropa”? etj, etj…
(Edhe për Deremëhallë, rrëfim interesant, plot episode, zhvillime…, të bartura në kujtesë e të derdhura në fjalë, si në një film dramatik që të lë pa frymë kur rikthen prapa në retrospektivë, nga dr. Shevqet Mehmeti).

AH GILAN, AH ZAMAN, SHUMË KUJTIME NGA DEREMË