Archives post

“Argatë të Llapit, Dukagjinit e Drenicës”, i quajnë qytetarët, deputetët nga Anamorava

Deputetët e Kuvendit të Kosovës që vijnë nga rajoni i Gjilanit, siç po duket vendin e tyre po e kujtojnë vetëm nëpër fushata...

Dy vdekje nga gripi i derrit në Anamoravë

Gripi i derrit ende është i pranishëm në Gjilan dhe për pasoj kanë vdekur dy persona, gjatë muajit të kaluar. Këtë lajm e ka...

Është rritur interesimi i konsumatorëve për produktet vendore

Që nga vendosja e taksës doganore ndaj mallrave nga Serbia dhe Bosnja, tregu kosovar ka pësuar ndryshime, ngase importet nga këto dy...

Për KMDLNJ-në greva në arsim ishte jonormale, e dhënia e pagave – shpërdorim i parasë publike

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut edhe një herë ka reaguar ndaj grevës së mësimdhënësve dhe e ka...

Sa para dërguan diaspora në Kosovë?

Vendet nga të cilat më së shumti mërgimtarët i kanë dërguar paratë në Kosovë prinë Gjermania, e përcjellë nga Zvicra, SHBA dhe...

Kirurgët nuk mjaftohen me pagën 1200€, vazhdojnë grevën se duan pagë 4 mijë euro!

Të shtunën që shkoi, Kuvendi i Kosovës miratoi Ligjin e ri për Paga. E, një nga kategoritë që ka përfituar më së shumti janë...

SBASHK: Nuk e di se a do të kompensohen orët e humbura

Pas plot tre javësh grevë, sot në vendin tonë ka filluar mësimi në të gjitha shkollat, fillore dhe të mesme. Sidoqoftë,...

Hendeku i pagave mes sektorit publik dhe privat

Në dekadën e fundit në Kosovë, ka pasur rritje të pagave në sektorin publik dhe atë privat. Sektori privat në Kosovë, i...

NIS MËSIMI NË TË GJITHA SHKOLLAT E KOSOVËS

Pas tri javëve të grevës sot në të gjitha shkollat e Kosovës do të rinis mësimi. Greva u ndërpre pasi Sindikata e Bashkuar e...

Ibish Ibishi falemderon Zv.Ministrin Rexhep Kadriu dhe Ministrin Fatmir Matoshin për fjalen e mbajtur për investime në fshatin Dobërçan!

Të nderuar bashkëvendas sapo mora informatën dhe dokumentin e siguruar që përveq investimeve në qytet si dhe disa fshatra tjerë të...