Search
Thursday 4 June 2020
  • :
  • :

Gripi rrit rrezikun e infarktit

Kontrolli japonez po përhapet me shpejtësi të madhe dhe gati 10 milionë njerëz janë prekur nga kjo grip deri më tani.

Fakti që ju jeni i sëmurë me gripin rrit gjasat tuaja për 6 herë për të përjetuar një infarkt në krahasim me ata që janë të shëndetshëm dhe kthetrat japoneze kanë provuar të jenë më të këqijat.

Shtatë ditë pasi simptomat janë pacientët më të fortë janë në rrezik më të madh të infarktit. Shumë ekspertë paralajmërojnë se kjo grip është shumë e rrezikshme.

Hulumtimi ynë është shumë i rëndësishëm sepse lidhja mes gripit dhe infarktit të zemrës tregon se sa vaksinimi është i rëndësishëm, tha Dr Jeff Kwong i Institutit të Shëndetit Publik në Ontario.

Paralajmërimi i tij vjen pasi 8.3 milionë njerëz vuajnë nga kjo grip në botë. Rreziku është shumë më i lartë për njerëzit më të vjetër se 65 vjeç, ata me një grip japonez dhe për njerëzit që kanë pësuar një sulm në zemër, shkruan The Sun.

njohuri -Our, me njohuri të gripit që kemi nga vaksina e gripit të hershme zvogëlon shanset e problemeve kardiovaskulare dhe rezultateve vdekje në favor të ankesave për ata që i përkasin një grupi të rrezikut vaksinuar, tha Dr. Kwong.

Skuadra e tij u shikua nga rreth 20,000 të rritur që rreshtuan gripin nga viti 2009 deri në vitin 2014. Nga kjo, 332 pacientë u shtruan në spital për shkak të goditjes brenda një viti nga momenti që ata ishin të sëmurë me influencë. Mjeku paralajmëroi se ata që janë në rrezik duhet të marrin të gjitha masat për të mbrojtur nga infeksionet respiratore, sidomos gripit gjatë shtatë ditëve të para të momentit kur manifestohet sëmundja.

Prandaj, ajo paralajmëron se është shumë e rëndësishme që vaksinimi të gripit në kohë, pasi ju do të mbroni veten dhe familjen tuaj. Përveç kësaj, është e këshillueshme për të ruajtur higjienën në nivel të lartë, dhe si shpesh si larjen e duarve dhe shmangien ezatvorenih dhe dhoma zihet fryma.