Search
Monday 25 May 2020
  • :
  • :

Dëshironi të humbni peshë gjatë orarit të punës ?

Shkencëtarët kanë gjetur se nëse zëvendëson vetëm 6 orë të ulur në punë me kaq shumë orë qëndrimi, mund ta zvogëlosh peshën tuaj me 2.5 kilogramë në vit.

Arsyeja për humbjen e peshës është që shpenzoni 0.15 kalori në vetëm disa minuta duke ju ulur më shumë se sa të uleni. Sondazhi përfshiu 1,184 të anketuar të moshës, mesatarisht 33 g dhe peshë prej 65 kilogramësh.

Efektet janë më të dukshme tek burrat sesa tek gratë. Për 6 orë qëndrim, kaloni 54 kalori më shumë se në të njëjtën kohë që kaloni ulur në punë.

Hulumtimet kanë treguar se grupe të tjera të muskujve që janë të ndryshëm nga ata që janë aktivë gjatë qëndrimit janë “duke punuar” në ulur.

-Standing jo vetëm që çon në zvogëlimin e peshës, por ka një ndikim shtesë në shëndetin dhe redukton përqindjen e sulmit në zemër, goditje dhe diabetit.

Nuk është e këshillueshme të uleni për orë të tëra pa ndonjë rritje dhe lëvizje, madje minimale.