Search
Monday 25 May 2020
  • :
  • :

Franca ndalon përdorimin e celularit në makinë

Franca ka ndërmarrë një hap të rëndësishëm për të parandaluar aksidentet në rrugë.

Mësohet se në këtë shtet po ndryshohet ligji për të ndaluar përdorimin e celularit në makinë.

Çfarë do të thotë kjo është se do të jetë e paligjshme të përdorësh një telefon në një makinë edhe nëse ke fikur motorin dhe makina nuk po lëviz.

Gjobat e para me ligj sillen prej 135 € dhe heqjen e pikëve në lejen e vozitjës së shoferëve