Search
Sunday 5 April 2020
  • :
  • :

Faton Bislimi prezanton librin rrëfimi heroik dhe vetsakrifikues të popullit tonë për shpëtimin e hebrejeve gjatë Holokaustit!

Libri im: Nga Universiteti i Harvardit pardje, ne seline e OKB-se sot!

Sot ne Sallen e Asamblese se Pergjitheshme te OKB-se ne New York, ne seancen kryesore te shenimit te Dites Nderkombetare te Perkujtimit per Holokaustin, eshte jo vetem nder, por edhe privilegj i vecante qe po prezantojme edhe librim tim mbi rrefimin heroik dhe vetsakrifikues te popullit tone per shpetimin e hebrejeve gjate Holokaustit. Mirenjohje e pafund znj. Shirley Cloyes DioGuardi, Kongresistit DioGuardi dhe z. Agim Alickaj per perkrahjen e tyre dhe kontributin madhor qe kane dhene per pergatitjen e ketij libri, se bashku edhe me z. Leke Rerziniqi, si dhe z. Joseph Bergre (New York Times) dhe znj. Sharon Smulleen (Berkshire Times)! Kenaqesi qe kete nder po e ndaj me miq te mire nga Gjilani!

Publikimi i ketij rrefimi, qe ne librim tim spikate rolin e shqiptareve te Kosoves, dhe promovimi i vlerave tona kombetare pikerisht ne 75 vjetorin e Holokaustit, mu ne seline e OKB-se ku vendi yne duhet dhe do te ze vendin meritor se shpejti, per mu eshte angazhimi me njerezor dhe me i cmueshmi ne punen akademike te deritanishme!

Te punesh per atdheun nuk eshte vetem pune, eshte krenari! E kur punon me krenari e vullnet te hekurt, nuk ka sesi te mugoje suksesi!

Per Kosoven tone, per atdheun tone, per kombin tone–sot, neser, dhe gjithemone–ne sherbim!