Lajme

Kush ishte Muharrem Gashi, legjenda e hendbollit gjilanas

Muharrem Gashi, legjenda e henbollit gjilanas, ndoshta sportisti më i spikatur i të gjitha kohërave të Gjilanit, ishte shumë i ri kur iku në amshim, vetëm 23 vjeç,por kishte bë namin dhe mitin rreth tij në të gjitha klubet e ish Yu. Muharremi ishte ai që me nxiti të ushtroj hendbollin, më kujtohen se me qfarë fjale të zgjedhura më bindi, pse bash un do të isha portieri i Bozhurit? Të dyve ëndërrat na mbetën të paplotsuara.Muharremi na la pa u bë lojtari më i mirë në ish Yu, e unë pa u bë portieri i Bozhurit.
Po huazoj këtë tekst nga Durgut Avdullahu -Dugi i ndjerë

“GOLL I FUNDIT”
MUHARREM GASHIT
15.08.1978 vishegrad në lojën e ndërprem
të turnirit të mbrëmjes, ndërmjet k.h. Bozhurit të Gjilanit dhe k.h. Radnickit nga
Gorazhda ndodhi tragjedia ku ndërrom jetë Muharrem Gashi, ishin minutat e fundit
të pjesës së parë.
Gjatë ndeshjes pas ballafaqimit me lojtar depërton në mbrojtjen e ekipit kundërshtarë gjuan fuqishem shënon gol
Vazhdon disa hapa bie në tokë.
Muharrem Gashi ishte 23 vjeçar talent dhe i fuqishëm, i takonte brezit të artë bozhurit të Gjilanit. Ishte njeri ndër lojtarët më të mirë të
reprezentacionit të Kosovës.
Ka luajtur me sukses në rolin e lojtarit qendër dhe ansorit.
Muharrem Gashi është varrosur me nderime të larta nga shumë qytetarë dhe sportistë nga Kosova ,Bosna dhe ish Republikat Jugoslave.”

Gjilani qytet i rinisë dhe i sportit nuk është mesuar ti percjellë kë shtu sportistët.
/1955-1978/
Një pjesë e shtypit : Titulli “Poslednji pogodak M. Gasija”
15082017
Gilan Entezam m Sherif

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close