Category: Lajme

Rreth 20 mijë punëtorë të shërbimit civil paralajmërojnë grevë në fund të muajit janar

Rreth 20 mijë punëtorë të shërbimit civil në Kosovë pritet të hyjnë në grevë në fund të muajit janar, nëse nuk u plotësohen...

Kjo do të jetë rritja e pagave për çdo mësimdhënës në Kosovë

Të dashur qytetarë të Republikës Kosovës. Sot kam pritur në takim kryetarin e Sindikatës së SBASHK Rrahman Jashari, të cilit ia...

Greva në arsim vazhdon, SBASHK-u nuk pranon ofertën e Haradinajt

SBASHK-u nuk po pranon ofertën e kryeministrit Ramush Haradinajt për rritje të pagave në 20 milionë euro në vit. Kryetari i SBASHK-ut...

Ismajli: Jonuz Musliu, lideri i luftës dhe i paqes

Në njëvjetorin e ndajres nga jeta, në kuadër të Manifestimit Shumëkulturor “Flaka e Janarit 2019”, në Gjilan është mbajtur...

Roli dhe kontributi i Aqif Blytës si nënkryetar i Lidhjes së Dytë të Prizrenit (1943)

Me rastin e 74 vjetorit të ekzekutimit të Aqif Blytës 21 janar 1945 Aqif Blyta pa dyshim është personaliteti dhe lideri më me ndikim...

Dënohen më shumë se 100 biznese në Kosovë, mashtruan konsumatorët në këto mënyra

Shumë prej bizneseve kosovare po vazhdojnë që t’i mashtrojnë konsumatorët me çmime. Mashtrimi më i madh po del të jetë...

Haziri në Zvicër: Nuk ka të drejtë askush ta lë anash problemin e Kosovës Lindore

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka ripërëritur qëndrimin e tij se zgjidhja më e mirë do të ishte që Kosova Lindore...

Deputetja Valentina Bunjaku Rexhepi Drejtoni hajgaret e mllefin ndaj Qeverisë, jo ndaj mësimdhënësve!

Ka ardhur kohë shumë e keqe: bëhet hajgare me mësimdhënësit, fyhen dhe qortohen si klasa më e ulët dhe më e padijshme e...

Orët e humbura nuk zëvendësohen, SBASHK paralajmëron edhe protesta

Të gjitha orët e humbura si shkak i grevës së mësimdhënësve nuk do të zëvendësohen. Madje nuk do të jetë vetëm greva formë e...

Ardhjet e reja të Gjilanit mjaftë të kënaqur me ambientin e ri

Dy ardhjet e reja në skuadrën e Gjilanit, Kushtrim Shabani dhe Fiton Hajdari,në një prononcim për faqën e klubit, u shprehën mjaftë...