Error
Shendetesi

Pesë perfitime të mahnitshme nga uji i trendafilit

Uji i trëndafilit është një produkt që po gjen një përdorim gjithmonë e më të gjerë në kozmetikë. Është një lëng që përftohet nga zierja e petaleve të trëndafilit në ujë ose nga distilimi. Ky ujë është përdorur prej kohësh si një parfum natyral dhe një alternativë ndaj aromave që janë me kimikate.

5 arsye pse duhet ta përfshini ujin e trëndafilit në rutinën tuaj të kujdesit të flokëve.

Qetëson lëkurën e kokës

Uji i trëndafilit ka veti të mahnitshme anti-inflamatore dhe antioksiduese që qetësojnë lëkurën e irrituar dhe kruajtjen. Nëse ndjeni siklet në lëkurën e kokës, uji i trëndafilit do t’ju ndihmojë.

Lufton zbokthin

Për shkak të vetive hidratuese, uji i trëndafilit është një përbërës i shkëlqyer për të hequr zbokthin. Për më tepër, trëndafilat përmbajnë gjithashtu agjentë anti-inflamatorë dhe antibakterialë që mund të shërojnë skalpin e acaruar dhe të dëmtuar. Kur barriera e skalpit tuaj të rinovohet, do të vini re një reduktim të madh të zbokthit.

Stimulon rritjen e flokëve

Uji i trëndafilit është i pasur me vitamina A, C, D, E dhe B3. Këto lëndë ushqyese janë thelbësore për ruajtjen e shëndetit të lëkurës, flokëve dhe të gjithë trupit tonë. Kur uji i trëndafilit aplikohet në lëkurën e kokës, këto vitamina depërtojnë në lëkurë, duke stimuluar rritjen e flokëve.

Vepron si zbutës

Uji i trëndafilit është jashtëzakonisht hidratues, ndaj rekomandohet gjithmonë për njerëzit me lëkurë të thatë. Pra, do të vepronte natyrshëm si zbutës për flokët e thatë.

Forcon flokët

Falë vitaminave, antioksidantëve, vetive anti-inflamatore dhe antibakteriale, uji i trëndafilit forcon çdo fije floku. Jo vetëm që nxit rritjen e flokëve, por gjithashtu redukton rënien dhe këputjen e tyre. Kjo e bën shëndetin e përgjithshëm të flokëve tuaj më të mirë.

Shiko tekstin me te zgjeruar

Related Articles

Back to top button
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Close